Pilion

Pilion je prelepo poluostrvo koje se nalazi u srcu Grčke, između Atine i Soluna. To je oblast neverovatne lepote, u kojoj se smenjuju visoke planine sa bogatom vegetacijom i kristalno čistim morem na dugim peščanim plažama. Plaže Piliona su drago kamenje, kombinujući svežinu borove šume i dubokog plavo zelenog Egejskog mora. Pilion odiše grčkom tradicijom i gostoljubivošću. Prema antičkoj legendi upravo su na Pilionu Džejson i Argonauti pronašli zlatno runo. Turisti iz celog sveta obilaze prelepa planinska sela poput Makrinitsa, Zagore. Tsagarada, ova čuvena sela Piliona oduševljavaju posetioce svojom živopisnom arhitekturom i lepim trgovima, sa tradicionalnim restoranima i tavernama. Uživanje na bezbrojnim peščanim plažama i kupanje u kristalno bistrom moru su jedni od razloga zašto se turisti vraćaju ovde da letuju.
U ponudi za letovanje u oblasti Pilion, izdvajamo malo mesto Kala Nera. Kala Nera nalazi se na oko 20km od grada Volosa. Ovo prelepo ribarsko mesto pravi je izbor za letovanje kako porodica sa malom decom tako i onih koji žele pravi mir i uživanje. Dugačka plaža koja dominira mestom, ljubazni domaćini, male grčke tavern samo su neki od razloga zašto je ovo omiljeno letovalište kako grčkih, tako i stranih turista.

Afisos se nalazi na 7km od mesta Kala Nera. Idealno je za sve koji žele da se odmore od gradske buke. Plaža u mestu je duga i peščana.
Milina je malo mesto smešteno na južnoj strani oblasti Pilion i udaljena je oko 49km od grada Volosa. Milina nije tipično turističko mesto, tako da ukoliko se odlučite da ovde letujete upoznaćete navike pravih Grka iz ove oblasti.
Pilion plaže
Letovanje u regiji Pilion je jedinstveni doživljaj, voda u ovom delu je kristalno čista, neke od najpoznatijih plaža ove regije su Agios Ioannis, Milopotamos, Papa Nero, Horefto, Fakistra, Damouchari, Mourtia, Potistika...

Nema više članaka u ovoj kategoriji. Ako se prikazuju potkategorije, one mogu da sadrže članke.